Wereld Water College | Programma
Misschien heb je je weleens afgevraagd wie er voor zorgt dat het water in de meren zo lekker schoon blijft, zodat jij erin kan zwemmen? En waar blijft het water als jij het toilet doorspoelt? En hoe kan het dat jij droge voeten houdt terwijl het water heel hoog staat?
Wereld Water College, water innovatie, waterschappen, grondstoffen, watertechniek, innovatie, water, Nederland, Wageningen University, Research, Gelderse Waterschappen
419
page-template-default,page,page-id-419,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-3.8.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

Het programma van het Wereld Water College 19 maart 2019 bestaat uit verschillende onderdelen.

Gastles

Vooraf het evenement zal een gastcollege op school gegeven worden. Dit wordt georganiseerd in samenwerking met WaterEducatie.nl en de Topsector Water ambassadeurs. Docenten kunnen in het aanmeldingsformulier aangeven welk vakgebied het beste aansluit bij de klas (mocht er voorkeur zijn). In de weken voor 26 juni zal in overleg met de docent een datum en tijd gekozen worden voor een gastles bij hen op school.

Excursie

Omdat het Wereld Water College plaats vindt tijdens de finishweek van de Volvo Ocean Race bestaat de excursie uit een bezoek aan de Race Village. In de Race Village wordt natuurlijk een bezoek gebracht aan de VO65 schepen van de Race, maar ook aan het Innovatie Paviljoen. Waar de scholieren kunnen kennismaken met: Solar boats, drones@sea, plastic innovaties, beach clean acties.

Xperiences

Het Wereld Water College bestaat uit verschillende ‘WaterXperiences’ die de leerlingen uitdaagt om verder te kijken. Afgelopen jaren zijn verschillende opstellingen bedacht door vele bedrijven. Een waterquiz, een interactief waterspel, het bouwen van sonarbootjes, het spuiten van een tulpeneiland, het ontwerpen van een weerstation, debatteren over regelgeving in Europa. Het college kan vergeleken worden met een markthal waar bedrijven hun specialiteiten laten zien aan toekomstige waterambassadeurs.